Integra klar til første hold AFIS-operatører i Odense

Charlotte

AFIS

Integra Aviation Academy er klar til at uddanne det første hold AFIS-operatøraspiranter i slutningen af januar 2019 og indkalder nu ansøgninger til optagelse på vores nye AFIS-skole i Odense.

’Der er generelt mangel på AFIS-operatører i Danmark, Grønland og Norge, så der er pæne udsigter til job, når man har bestået eksaminerne og de nødvendige tests’, siger Christian Fog Jensen, der er AFIS-chefinstruktør hos Integra Aviation Academy.

Også general manager Nina Banke Rasmussen er optimistisk omkring jobmuligheder efter uddannelsen og uddyber: ’AFIS som et alternativ til flyveledelse ser ud til at vinde ind i Europa og andre steder i verden, så der skulle være rigtig gode muligheder for jobs, særligt hvis man er rejselysten og har en globetropper i maven’.

Integra Aviation Academy har tidligere drevet AFIS-skole på Grønland og har siden 2015 drevet simulatorfaciliteter til flyvelederuddannelse i Oslo. Det giver en række fordele. ’AFIS-skolen ligger i Odense. Men vi kan drage nytte af vores simulatormiljø fra træningscenteret i Norge og udnytte de stordriftsfordele, der ligger i at uddanne elever i begge lande. Blandt andet kan AFIS-elever træne i simulatoren i Odense, mens en remote pseudo pilot agerer pilot fra skolen i Norge’, forklarer Nina Banke Rasmussen.

AFIS står for ’Aerodrome Flight Information Service’. På dansk kalder man en AFIS-operatør for en Flyvepladsflyveinformationstjeneste-operatør’.

Operatøren arbejder i mindre lufthavne, hvor flyveledelse ikke er nødvendigt på grund af en knap så krævende infrastruktur og færre flyveoperationer. AFIS-operatører leverer de informationer, som en pilot skal bruge, for at udføre sin flyvning sikkert og effektivt.

AFIS-operatører yder service til piloter om vind- og vejrforhold og anden lufttrafik i luftrummet under flyvningen og fortæller om vejr- og baneforhold i lufthavnen.

Læs hvordan du bliver AFIS-operatør her