INTEGRA AERIAL SERVICES OG BLUEBIRD CREATION I NYT DRONESAMARBEJDE

Integra

Dronevirksomhederne Integra Aerial Services og Bluebird Creation har indgået et samarbejde. Kombinationen af Bluebird Creations store erfaring inden for droneflyvning sammen med INAS’ veletablerede netværk inden for luftfartsbranchen, store kendskab til flyvesikkerhed og luftfartslovgivning skal styrke virksomhedernes strategiske position på markedet.

København, 7. december, 2016

Gennem samarbejdet ønsker Integra Aerial Services (INAS) og Bluebird Creation at tilbyde deres kunder en bredere vifte af droneløsninger. Da de to virksomheder råder over forskellige typer af droner, kan de tilbyde droner til servicering af alle former for opgaver. Foruden det bredere sortiment af droner, betyder samarbejdet også, at der bliver flere dronepiloter til rådighed. INAS arbejder med projekter, der involverer brug af mellemstore og store droner, hvor Bluebird Creation har specialiseret sig i droner, der vejer under 20 kg. På den måde komplementerer de to virksomheder hinanden godt, da de qua deres forskelligartede droner henvender sig til forskellige brancher.

Vi har tidligere arbejdet sammen på forskellige projekter og kender derfor til hinandens kompetencer. Ved at indgå i et samarbejde får vi en bredere profil på dronemarkedet, da vi nu kan håndtere både små-, mellemstore- og store droneprojekter, udtaler Michael Niels Thorsen fra INAS.

INAS blev etableret i 2014 som en del af Integra Holding Gruppen. INAS udvikler operationelle koncepter og tilbyder droneløsninger, der er skræddersyet til kundernes specifikke behov. INAS har traditionelt set fokuseret på droneløsninger til opgaver inden for forskning. Det ses blandt andet i det aktuelle samarbejde mellem DTU, Aarhus Universitet og INAS. Her består opgaven i at bruge INAS’ mest avancerede fastvinget drone Penguin, som er sponsoreret af Villum fonden, til at indsamle data om klimaet på Grønland til brug i forskning inden for klimaforandringer.

Familieforetagendet Bluebird Creation har derimod fokuseret på foto- og videoopgaver, primært inden for reklamebranchen. Til det formål har de bygget deres egen drone CINESTAR 8. På den måde har de specialiseret sig i droner under 20 kg og overtager derfor selv samme ansvar i samarbejdet mellem INAS og Bluebird Creation.

Bjarne Markussen fra Bluebird Creation ser frem til samarbejdet med INAS:  ”Vi tror på fremtiden inden for droner, og har derfor valgt at samarbejde med INAS. Vi glæder os til en fælles indsats, hvor vi kan kombinere vores viden og fleksible platforme. På den måde står vi bedre rustet til at tilbyde markedet komplette løsninger og er med til at skabe nogle gode rammer for droneflyvning i fremtiden”.

Som en del af samarbejdet har Bluebird Creation desuden taget INAS’ navn. Derved er INAS blevet en landsdækkende dronevirksomhed med lokaler i både Billund, Odense og Vedbæk.

INAS er meget interesseret i at udvide med andre virksomheder og hører gerne fra firmaer, der kunne have interesse i sådan et samarbejde. Interesserede kan kontakte Michael Niels Thorsen på 45 66 00 44 eller mnt@integra.dk.